Shujal

Geboortedatum 12 januari 2009.


Update voorjaar 2020

Is niet de makkelijkste jongen in de hostel. Hij is erg vooruitgegaan sinds hij bij ons kwam wonen en nog helemaal niets zelf kon doen. Echter nu maakt hij veel kapot en heeft al eens een telefoon en geld gestolen. Op dit moment is de situatie dat zowel Shujal als zijn oma duidelijk is verteld dat dit gedrag moet veranderen omdat hij anders niet langer bij ons in de hostel kan blijven wonen.


Voorjaar 2016

Shujal is nu 6 jaar oud en zit in de 2e klas op de Indira Gandhi High School, English Medium.
Hij is de broer van Ronak, het feit dat ze maar een paar maanden in leeftijd verschillen zegt wellicht iets over de betrouwbaarheid van de geboortedata zoals die hier bij de burgerlijke stand staan genoteerd.
Toen Shulal bij ons kwam wonen kon hij nog helemaal niets zelf, wassen, aankleden, bij alles moest hij geholpen worden. Ondertussen gaat dit veel beter maar hij plast soms ’s nachts nog wel in zijn bed.
Hij voelde zich bij niemand binnen Bird’s Nest echt veilig, alleen als er echt wat is komt hij hiermee wel naar Babu toe. Heel opvallend is dat toen Wout eind december 2014 vanuit Nederland kwam logeren hij zich bij hem direct veilig voelde. Sindsdien praat hij honderd uit en wil steeds spelletjes doen of op schoot zitten.

Shujal is in juli 2014 bij ons komen wonen. Hij komt uit het dorp Ahmad Nagar, zo’n 200 kilometer bij Pune vandaan. Hij woonde bij zijn oma, maar dat is nu niet meer mogelijk. Zijn moeder werkt als prostituee in Pune. Vooralsnog is hij erg rustig en mengt zich niet met de andere kinderen. Als hij straks wat langer bij ons woont zal dat vast beter gaan.

Scroll to Top