Vishwas

Geboortedatum 27 oktober 2005.


Update voorjaar 2020

Het gaat goed met hem, zijn moeder en zus Aradhana.
Het is heel mooi om te zien hoe zijn moeder zich heeft ingezet om haar leven weer op de rails te krijgen. Ze heeft een baan en woonruimte gevonden. Hierdoor is Vishwas, samen met zijn zus Aradhana, weer herenigd met zijn moeder. Er is telefonisch contact met Babu en soms komen ze op visite in de hostel.

Update voorjaar 2016

Vishwas is nu 10 jaar oud en zit in de 4e klas op de Indira Gandhi High School, English Medium. Doordat hij in zijn jongere jaren nooit naar school is geweest liep hij twee jaar achter. Deze jaren heeft hij echter ingehaald en hij zit nu in de klas waar hij gezien zijn leeftijd ook hoort. Hij is de oudere broer van Aradhana.
Hij is een erg lief kind maar heeft soms wel de neiging om met andere kinderen te willen vechten. Voor zijn leeftijd spreekt hij een redelijk mondje engels.
Vishwas houdt erg van dansen en doet dat bijzonder goed.
Zijn moeder, die 26 jaar oud is, is erg verdrietig omdat ze haar baan heeft verloren en daarmee haar toekomstplannen ziet wegsmelten. Ze heeft een mislukte zelfmoordpoging gedaan door zichzelf met kerosine in brand te willen steken. Bird’s Nest heeft haar hulp en tijdelijk onderdak aangeboden, maar voorlopig woont ze bij haar broer in huis. Verder biedt de kerk, waar wij als Bird’s Nest ook naar toe gaan, haar hulp en loopt ze momenteel stage in een kapsalon.

Vishwas kwam in juli 2012 bij ons wonen, hij heeft alleen een moeder, zijn vader is overleden. In het begin was Vishwas een erg gesloten kind, nu is dit veranderd en geniet hij van spelletjes spelen in de hostel.

De moeder van Vishwas, haar naam is Gaury, was pas 15 jaar oud toen hij geboren werd.  Niet zo lang geleden is ze christen geworden en sindsdien zijn er allerlei positieve ontwikkelingen in haar leven. Haar zoon Vishwas woont nu bij ons, haar jongere dochter heeft elders onderdak gevonden. Zelf werkt ze nu in een groot warenhuis. In de toekomst wil ze graag gaan trouwen en dan samen met haar nieuwe man en de kinderen een nieuw leven gaan opbouwen.

Scroll to Top