Shubhangi

Geboortedatum 12 december 2001.


Update voorjaar 2020

Ze is voorjaar 2019 weggelopen uit de hostel omdat ze met haar moeder wilde leven op straat. Dit heeft heel wat verdriet opgeleverd aan beide kanten. Ondertussen heeft haar moeder sinds December 2019 een baan als afwasser en heeft ze een kamer gehuurd waar ze nu samen wonen. In juni 2020 wil Shubhangi haar studie weer gaan oppakken.
Met kerst 2019 heeft ze in de hostel gelogeerd, ze heeft toen net als de andere meisjes een nieuwe jurk gekregen en verder gedroeg ze zich alsof ze nooit weg was geweest.

Voorjaar 2016

Shubhangi is ondertussen 14 jaar oud en zit in de 9e klas van het Marathi onderwijs.
Haar (half) zusjes en broertje zijn Nirjala, Sony en Arbaz.
Ze vindt het maar niets om naar school te moeten gaan, ze doet liever allerlei werkzaamheden in de hostel. Gezien het feit dat ze een leerachterstand heeft doordat ze een aantal jaren in haar jonge leven niet naar school is geweest zal ze het toch nog wel een aantal jaren moeten volhouden. Van tijd tot tijd krijgt ze speciale bijlessen.

Shubhangi is samen met haar jongere zusje Nirjala in oktober 2012 bij ons komen wonen. Ze komen uit een plaats zo’n 300 kilometer bij Pune vandaan. Ze woonden daar samen met hun vader. Toen hun vader overleed heeft een buurvrouw ze naar een tante toegebracht. Deze tante liet ze echter niet naar school toe gaan en ze sloeg de kinderen vaak. Om de kost te verdienen moesten beide kinderen (toen 4 en 11 jaar oud) bedelen op straat. Uiteraard moesten ze daarmee dagelijks een bepaald minimum bedrag ophalen, zo niet dan stonden daar sancties op.  Uiteindelijk had ze besloten om beide kinderen te verkopen ten behoeve van de seksindustrie. Zover is het gelukkig niet gekomen en nu mogen ze bij ons in de hostel wonen. Beide kinderen hebben geen officiële geboorte- of andere papieren, toch hebben ze toestemming gekregen om naar de Marathi school te gaan.

Shubhangi is er erg handig in om allerlei praktische zaken in huis te doen, ze is immers al vanaf heel jong gewend dat ze allerlei werkzaamheden moet doen. Ze geniet echter met volle teugen van het nieuwe leven wat ze hier in de hostel ontvangen heeft.

Scroll to Top