Samiksha

Geboortedatum 29 juni 2007.


Update voorjaar 2020

Ze is een erg emotioneel kind dat snel huilt. Ze houdt erg van tekenen en schilderen, dit is haar grote hobby. Zowel zij als haar zus Mona hebben een heel sterke band met Babu. Op school doet ze het goed.

Voorjaar 2016

Samiksha is ondertussen 8 jaar oud en zit in de 3e klas van het Engelstalig onderwijs. Ze is de oudere zus van Mona. Ze is een rustig en lief kind, ze is emotioneel en huilt vrij snel.
Haar natuurlijke vader is uit de gevangenis gekomen en woont nu met Samiksha’s moeder in een dorp. Omdat de politie nog steeds naar hem op zoek is veranderen ze hun woonlocatie vaak.

Samiksha gaat naar de engelstalige school, ze is een goede leerling. Ook haar jongere zusje Mona woont ondertussen bij ons in de hostel.

Haar moeder komt de beide kinderen vaak bezoeken en dat is altijd een gelukkig samen zijn. Soms gaat ze samen met de kinderen naar de markt toe. Echter wanneer ze weer weg gaat heeft Samiksha daar, ondanks dat ze erg gelukkig is bij ons in de hostel, soms wel moeite mee. De moeder, Shusma, werkt nu in een kledingzaak maar leeft nog steeds op straat. Ze is geld aan het sparen, wat ze bij Bird’s Nest in bewaring geeft, om in de toekomst woonruimte te  kunnen gaan huren voor haar en haar kinderen. Natuurlijk moeten de kinderen dan wel eerst een leeftijd bereikt hebben dat ze enigszins zelfstandig zijn zodat het voor haar mogelijk is om haar baan te behouden.

Samiksha leefde met haar jongere zusje en hun moeder Shusma op straat. Op straat levende vrouwen zijn altijd een makkelijk slachtoffer voor kwaadwillende mannen, ook Shusma is op deze manier twee maal ongewenst zwanger geworden. Dankzij onze hulp kan moeder Shusma haar school gaan afmaken, heeft ze een baan gevonden en kan ze daardoor woonruimte gaan huren.

Omdat dit onmogelijk is als je tegelijkertijd de zorg hebt voor twee kleine kinderen komt Samiskha bij ons wonen en kan zij hier vandaan ook naar school gaan. Het jongere zusje kan vooralsnog dagelijks door haar moeder worden meegenomen.

We zijn blij dat we Shusma en haar kinderen op deze manier kunnen helpen, dit geeft een wezenlijke verandering voor het hele gezin. Bovendien zijn ze een goed voorbeeld voor andere straatkinderen om te laten zien dat er een betere toekomst mogelijk is.

Scroll to Top