Rohini

Geboortedatum 9 januari 2006

Update februari 2022

Helaas heeft Rohini de hostel in 2021 verlaten.

Update voorjaar 2020

Ze doet het erg goed op de English medium school. Ze wil absoluut een ander leven gaan leiden dan haar familie, een opleiding tot verpleegster of lerares lijkt haar wel wat. In de hostel helpt ze met het naar bed brengen van de kleinere kinderen, ze blijft bij ze zitten totdat ze slapen en ze luisteren goed naar haar. Haar gedrag naar de grote jongens toe wil nog wel eens ondeugend zijn, dan komt haar voormalige straatgedrag weer naar boven. We proberen dit wat af te remmen omdat we ook naar de buurt toe een goede indruk willen blijven maken.
Haar grote hobby is dansen.

Voorjaar 2016

Rohini is ondertussen 10 jaar oud en zit in de 4e klas van het Engelstalig onderwijs. Ze is de oudere zus van Ganesh.
Rohini is in de omgang een erg lief en vriendelijk kind, wel is ze vaak erg luidruchtig.
In de toekomt wil ze graag op kinderen gaan passen, maar nu op korte termijn heeft ze zich voorgenomen te gaan stoppen met liegen.

Rohini gaat nu naar de English medium school waar ze het erg naar haar zin heeft. Ook is ze erg gelukkig bij ons in de hostel en ze heeft nu goed haar draai gevonden. Contact met haar ouders is er nauwelijks, ze komen haar niet bezoeken. Wel zeggen ze blij te zijn dat hun dochter bij ons kan wonen. Ze zijn ondertussen met hulp van Bird’s Nest het straathandeltje in balonnen  begonnen. Er is echter weinig tot geen regelmaat in hun straatleven. Het is dus goed dat hun dochter bij ons kan bouwen aan een betere toekomst.

Sinds februari 2012 woont Rohini bij ons in de hostel.

Rohini was zes jaar oud toen ze bij ons kwam en leefde op straat. Al sinds haar geboorte was er contact tussen haar ouders en ons.

Haar moeder, Renuka, begon te werken als prostituee toen ze 14 of 15 jaar oud was. Later kreeg ze een relatie met Sanjay en daaruit is Rohini geboren.

De moeder heeft in haar werk als prostituee AIDS opgelopen en later ook Sanjay besmet. Direct na de geboorte van Rohini is dit kleine meisje door ons naar het ziekenhuis gebracht waar ze de juiste medicatie heeft gekregen om te voorkomen dat ook zij HIV positief zou zijn. Tevens hebben de ouders de juiste medicatie voorgeschreven gekregen, echter later wilden ze niet langer de medicatie gebruiken en is het contact verwaterd.

De laatste jaren was Rohini de hele dag op straat aan het bedelen, het geld wat ze hier mee ophaalde moest ze afstaan aan haar ouders. Met haar hadden we steeds contact en op deze manier is er ook weer enig contact met de ouders ontstaan. In het verleden hadden we de ouders geholpen met het vinden van een eenvoudig baantje, echter dat was al lang geleden weer opgehouden.

Rohini wilde graag naar school toe gaan, iedere keer wanneer we haar op straat bezochten vroeg ze wanneer ze bij ons mocht komen wonen en naar school gaan. Echter de ouders stonden dit niet toe, immers dit meisje verdiende geld voor hun en hoe zouden ze anders de kost moeten verdienen?

Uiteindelijk hebben de ouders toestemming gegeven dat hun dochter bij ons mocht komen wonen en naar school gaan. Babu zou dan tevens de ouders helpen om een handeltje te gaan opzetten, zoiets als in het centrum van de stad ballonnen verkopen. Doordat hun dochter nu bij ons woont is het iets makkelijker om contact met ze te onderhouden.

Rohini is erg blij en vrolijk sinds ze bij ons in de hostel woont. Echter de stap is erg groot om van een leven als zes jarige bedelaar op straat  in een vast ritme naar school te mogen gaan.

Scroll to Top