Somnath / Sam / Paul

Geboortedatum 1 juni 1999.


Update voorjaar 2020

Hij heeft nu al een aantal malen zijn naam veranderd, Babu zegt tegen hem “Nu is het wel genoeg, anders kan ik het niet allemaal onthouden”.
Hij woont bij zijn moeder voor wie hij zorgt. Daarnaast werkt hij in een ziekenhuis waar hij mensen helpt verplaatsen van de ene locatie naar een andere. Hij wil graag een bijbelschool opleiding gaan doen maar dan is er geen zorg voor zijn moeder. Babu zegt tegen hem dat hij beter eerst kan gaan trouwen omdat ze dan samen de zorg voor zijn moeder op zich kunnen nemen.

Voorjaar 2016

Somnath is ondertussen 16 jaar oud en gaat naar de 10e klas van het Marathi onderwijs. Hij is de jongere broer van Shubham, op wie hij erg lijkt.
Somnath droomt vaak over allerlei toekomstplannen die totaal niet realistisch zijn. Eerder wilde hij piloot worden, ondertussen is dit naar beneden toe bijgesteld tot politieman. Hij zal dan wel na zijn 12e leerjaar bij het Marathi onderwijs nog minimaal drie jaar moeten studeren aan de politie opleiding. En aangezien naar school gaan nu niet bepaald zijn grootste hobby is zal de toekomst moeten uitwijzen of dit niet te hoog gegrepen is voor hem.
Omdat hij nu zo’n beetje op de grens zit dat hij oud genoeg is om grotendeels voor zichzelf te zorgen woont hij ondertussen weer bij zijn moeder thuis hier niet ver vandaan. Uiteraard is er nog veel contact met hem, juridisch zijn we verantwoordelijk voor hem, we ondersteunen hem waar nodig en de deur staat hier altijd voor hem open. Doordat hij en de andere vijf “big boys” op deze manier ruimte vrij hebben gemaakt in de hostel waren we in staat om in de drie kamer flat waarin we tot voor kort woonden weer andere jongere kinderen in ons midden op te nemen. We realiseren ons dat zijn leeftijd eigenlijk nog een beetje jong is om hem nu al grotendeels los te laten, echter soms moeten er keuzes gemaakt worden.

Tegenwoordig overnacht Somnath wel eens bij zijn moeder die hier vlakbij woont. Hij houdt er niet van om naar school te gaan. Onlangs heeft hij zijn schoolboeken meegenomen en is weggelopen. Zijn moeder dacht dat hij bij ons was, wij dachten dat hij bij zijn moeder was.

In tegenstelling tot wat thuis en op scholen in India gebruikelijk is worden de kinderen bij ons niet geslagen, maar je kunt je voorstellen dat er na dit incident wel een hartig woordje met hem gesproken is. Somnath houdt er erg van om met leeftijdsgenoten uit de buurt op te trekken. Je kunt je natuurlijk afvragen of die altijd een goed invloed op hem hebben.

Somnath heeft  zijn vader nooit gekend, die is overleden toen zijn moeder zwanger was van hem. Hij is de jongere broer van Shubham, verder heeft hij nog twee zusters. Ook voor hem zorgen wij al sinds 2005, een alleenstaande moeder die als huishoudster in een gezin werkt heeft in India niet genoeg geld om een aantal kinderen te onderhouden.
Net als zijn broer doet ook hij graag ondeugende dingen op school maar ondertussen is hij toch een redelijk goede leerling geworden. Eerder was het zijn droom om piloot te worden, ondertussen is dat bijgesteld tot een realistischer droom, nu wil hij graag politie agent worden.  Omdat hij de jongste van de jongens in de hostel is hoeft hij vaak maar weinig huishoudelijke klusjes te doen. Hij houdt er van om cricket te spelen of naar discovery channel te kijken. Ook dansen doet hij graag.

Mei 2011

Hallo, ik ben Somnath.

We hebben pas onze examens gemaakt en zijn nu klaar om van de vakantie te genieten. Ik had veel vakken te doen zoals wiskunde, wetenschap, engels, hindi, marathi, milieukunde, persoonlijke ontwikkeling en tekenen. Mijn favourite vak is wiskunde.

Mijn vader was alcoholist en is hier aan overleden. Ik heb nog wel een moeder, soms komt ze mij bezoeken in de hostel.

Onze dagindeling is als volgt: We staan op om 7 uur ’s morgens, poetsen onze tanden en eten ontbijt. Daarna danken wij God voor de nieuwe dag die voor ons ligt. Vervolgens gaan we studeren en daarna onder de douche. Om 11 uur gaan we naar school. Als we terug komen uit school drinken we een kop thee en danken God voor het feit dat Hij met ons was gedurende de dag. Om 8 uur ´s avonds gaan we eten, tot die tijd kunnen we het huiswerk gaan maken wat we deze dag hebben opgekregen. Tot 9 uur mogen we daarna nog televisie kijken en dan gaan we naar bed.

Op zondag gaan we met elkaar de hostel schoonmaken, de kamers, de badkamer en alle andere plaatsen.

De hostel is heel belangrijk voor mij. Hier kan ik mijn school afmaken, bij mijn moeder zou dit nooit kunnen omdat zij erg arm is en mij niet naar school kan laten gaan. Verder ben ik ook erg blij met het lekkere eten wat ik hier krijg.

In de toekomst wil ik politieman worden en verder de hostel helpen waar dit mogelijk is.

Scroll to Top