Sony

Geboortedatum 26 januari 2009.

Update voorjaar 2020

Ondanks dat ze nu al zeven jaar bij ons woont vertoont ze nog steeds straat gedrag. Ze is nergens bang voor, gedraagt zich als een jongen, maakt ruzie met de jongens en heeft de neiging om zaken achter over te drukken die niet van haar zijn. Op school doet ze het goed. Aan haar kan je zien hoe moeilijk het is om gedrag dat er als peuter in gegroeid is te veranderen.

Voorjaar 2016

Sony is ondertussen 6 jaar oud en zit in de 2e klas van het Engelstalig onderwijs.
Haar (half) zusjes en broertje zijn Shubhangi, Nirjala en Arbaz.
Naar school gaan is voor haar nog steeds erg moeilijk, daarom krijgt ze in de avonduren vaak extra bijlessen. Een andere “erfenis” van haar voormalig leven als straatkind is haar gedrag. Ze kan een heel lief kind zijn maar haar gedrag in de groep is niet makkelijk, ze heeft vaak de neiging om andere kinderen te slaan of om met ze op de vuist te gaan. Zo zie je maar weer dat ook de eerste 3½ jaar uit het leven van een kind in latere jaren nog steeds invloed heeft.

Begin juni 2012 is Sony bij ons komen wonen. Op dat moment was ze 3½ jaar oud en leefde met haar moeder op straat.

Sony is de halfzus van Nirjala en Shubhangi. Haar moeder is bedelaar op straat. Sony gaat nu naar de English medium school.  Ze houdt er van om alleen te spelen zonder te veel andere kinderen om zich heen. Ze is niet echt een goede eter, het kost moeite om haar voldoende goed voedsel te laten eten. Door haar verleden als straatkind maakt ze makkelijk ruzie met andere kinderen. Toen ze bij ons kwam wonen was ze heel rustig en gaf niet aan wat haar behoeftes waren. Nu is ze erg open geworden, ze durft dingen te vragen en laat weten wat ze graag wil. Ze huilt snel en is enigszins ongecontroleerd in haar bewegingen, hierdoor valt ze vaak meerdere keren per dag.

Scroll to Top