Studiekostenondersteuning

Studiekostenondersteuning

Als de kinderen in de hostel circa 17 jaar oud zijn hebben ze hun highschool opleiding afgerond. Dit is het moment waarop de leerplicht eindigt. Sommige kinderen gaan ons dan verlaten, de vogels gaan uitvliegen uit het veilige vogelnest.

Natuurlijk zal er veelvuldig contact met de jongelui blijven en zijn ze ten alle tijde welkom in de hostel voor een praatje, een advies, een stukje gezelligheid of wat dan ook. Uiteraard worden ze geholpen bij het zoeken naar woonruimte en een baan.

Andere kinderen willen graag gaan studeren aan college en liever nog wat langer bij ons in de hostel blijven, indien hier de mogelijkheden voor aanwezig zijn helpen we ze hierbij. Op dit moment zijn er al meerdere studenten die op deze manier een (pré) college studie volgen of gevolgd hebben.

In India is de situatie, meer nog dan in Nederland,  zo dat je zonder goede opleiding niet een redelijk betaalde baan zult vinden. Maak je je opleiding niet af dan zal je vaak een soort los arbeider worden, dit houdt in dat je simpele tijdelijke baantjes hebt en een salaris waarvan je niet kunt rondkomen. Om deze reden is studie één van de speerpunten binnen Bird’s Nest.

.

Scroll to Top