Nirjala

Geboortedatum 26 januari 2007.


Update voorjaar 2020

Het gaat heel goed met haar, zowel op school als haar gedrag in de hostel.
Ze houdt er erg van om make up te gebruiken, maar tot haar grote verdriet is dat op school niet toegestaan. In de hostel geniet ze ervan om met allerlei zaken te helpen.

Voorjaar 2016

Nirjala is ondertussen 8 jaar oud en zit in de 4e klas van het Marathi onderwijs.
Haar (half) zusjes en broertje zijn Shubhangi, Sony en Arbaz.
In de hostel heeft ze haar plaatsje gevonden, ze is een rustig kind en totaal niet luidruchtig of druk. Ze houdt er van om met de andere kinderen te spelen.

Nirjala is samen met haar oudere zus Shubhangi in oktober 2012 bij ons komen wonen. Ze komen uit een plaats zo’n 300 kilometer bij Pune vandaan. Ze woonden daar samen met hun vader. Toen hun vader overleed heeft een buurvrouw ze naar een tante toegebracht. Deze tante liet ze echter niet naar school toe gaan en ze sloeg de kinderen vaak. Om de kost te verdienen moesten beide kinderen (toen 5 en 9 jaar oud) bedelen op straat. Uiteraard moesten ze daarmee dagelijks een bepaald minimum bedrag ophalen, zo niet dan stonden daar sancties op.  Uiteindelijk had ze besloten om beide kinderen te verkopen ten behoeve van de seksindustrie. Zover is het gelukkig niet gekomen en nu mogen ze bij ons in de hostel wonen. Beide kinderen hebben geen officiële geboorte- of andere papieren, toch hebben ze toestemming gekregen om naar de Marathi school te gaan.

Toen Nirjala bij ons kwam wonen kon ze niet lopen doordat er een Riksja over haar voet was gereden. Nu is dat gelukkig genezen en kan ze weer zonder pijn lopen.

Scroll to Top