Shubham

Geboortedatum 10 februari 1998.


Update voorjaar 2020

Hij is getrouwd in December 2019 met Shruti. Het gaat goed met hem, echter er is weinig contact tussen hem en de hostel. In oktober 2020 verwachten ze hun eerste kind.

Voorjaar 2016

Shubham is ondertussen 17 jaar oud. Hij is de oudere broer van Somnath, op wie hij erg lijkt.
Soms vond hij het leuk op school en had allerlei toekomstige studieplannen, op andere momenten kon de school hem bij wijze van spreken gestolen worden. Ondertussen heeft hij voor het laatste gekozen en is nu aan het werk in plaats van te studeren en op die manier verder aan zijn toekomst te werken. Hij heeft een baan om voor een kabelmaatschappij bij huizen bij langs te gaan en daar de maandelijkse betaling voor de kabeltelevisie te innen. Hij hoopt op deze manier te kunnen sparen om straks zijn eigen gezin te kunnen gaan stichten.
Omdat hij nu zo’n beetje op de grens zit dat hij oud genoeg is om grotendeels voor zichzelf te zorgen woont hij ondertussen weer bij zijn moeder thuis hier niet ver vandaan. Uiteraard is er nog veel contact met hem, juridisch zijn we verantwoordelijk voor hem en de deur staat hier altijd voor hem open. Doordat hij en de andere vijf “big boys” op deze manier ruimte vrij hebben gemaakt in de hostel waren we in staat om in de drie kamer flat waarin we tot voor kort woonden weer andere jongere kinderen in ons midden op te nemen.

Ook Shubham ontwikkeld zich volop van een kind tot een puber. Op deze leeftijd kunnen ze snel veranderen, kijk maar eens naar deze nieuwe foto en verglijk die met de vorige. Shubham zit nu in de negende klas van de Marathi school. Niet het Marathi is zijn favoriete vak, hij houdt meer van het Hindi. In zijn vrije tijd houdt hij erg van cricket, zowel om te spelen als om naar te kijken. Hij zou dan ook graag lid worden van de plaatselijke cricket club maar ons budget laat daarvoor absoluut geen 1000 Rupee (is circa 15 euro) per maand toe.

In de toekomst wil hij graag engineer worden.

De vader van Shubham overleed toen Shubham een jaar oud was, hij bleef samen met zijn twee zusters, zijn broer en zijn moeder achter. Zijn moeder werkt als huishoudster bij welgestelde families, dit geeft echter zo weinig inkomen dat het onmogelijk is om daarvan jezelf en een aantal opgroeiende kinderen te onderhouden. Bovendien kan ze de kinderen niet de aandacht geven die ze nodig hebben. In 2005 werden wij  benaderd met de vraag of wij voor Shubham zouden kunnen zorgen.

Op school doet Shubham het redelijk goed, af en toe doet hij om aandacht te trekken ondeugende dingen. Maar hij vindt het erg fijn om naar school te gaan. In de toekomst zou hij zelf ook graag leraar willen worden. In tegenstelling tot de meeste andere kinderen houdt Shubham niet van knutselen, hij helpt liever mee in de keuken of bij het schoonmaken van het hostel.

Mei 2011

Hallo, ik ben Shubham.

Onlangs heb ik mijn examens gemaakt en we zijn klaar voor de vakantie. Ik had veel vakken te doen zoals wiskunde, wetenschap, engels, hindi, marathi, milieukunde, persoonlijke ontwikkeling en tekenen. Mijn favourite vak is wiskunde.

Toen ik zeven jaar oud was is mijn vader door alcohol misbruik overleden, mijn moeder left nog wel. Gedurende die tijd kwam ik in contact met Bird’s Nest Society. Ik verheug me er altijd op om in de vakantietijd mijn moeder weer te ontmoeten en tijd met haar door te brengen. Met onze gezinssituatie in het achterhooofd wil ik een ieder oproepen om geen alcohol te gaan drinken.

Onze dagindeling is als volgt: We staan op om 7 uur ’s morgens, poetsen onze tanden en eten ontbijt. Daarna danken wij God voor de nieuwe dag die voor ons ligt. Vervolgens gaan we studeren en daarna onder de douche. Om 11 uur gaan we naar school. Als we terug komen uit school drinken we een kop thee en danken God voor het feit dat Hij met ons was gedurende de dag. Om 8 uur ´s avonds gaan we eten, tot die tijd kunnen we het huiswerk gaan maken wat we deze dag hebben opgekregen. Tot 9 uur mogen we daarna nog televisie kijken en dan gaan we naar bed.

De hostel is voor mij belangrijk omdat ik hier Jezus ontmoet heb. Toen ik nog thuis was begon ik lijm te snuiven, in de hostel ben ik daar mee gestopt. Als ik niet in de hostel woonde zou ik niet weten wat mijn situatie op dit moment zou zijn.

Ik dank God en Babu voor al deze zaken. Als ik mijn studie heb afgemaakt wil ik de hostel waar mogelijk gaan meehelpen.

Scroll to Top