Ronak

Geboortedatum 15 mei 2009.


Update voorjaar 2020

Is een lief joch maar bepaald niet de makkelijkste.
Hij is goed in problemen maken, maakt ruzie met de andere kinderen en met Vidya. Als je daar over met hem praat heeft hij altijd tegen argumenten. Op school heeft hij gezegd dat hij niet mee wil naar de Hindoe tempel omdat hij in Jezus gelooft. Overigens doet hij het goed op school.


Voorjaar 2016

Ronak is ondertussen 6 jaar oud en zit in de 2e klas van het Engelstalig onderwijs. Hij is de jongere broer van Shujal.
Nog steeds is discipline een moeilijk woord voor Ronak. Hij wil bij alles eerst zijn en als hem dat niet lukt of dat hij anderszins zijn zin niet krijgt gaat hij snel huilen of gaat vechten met de andere kinderen. Omdat hij ondertussen al twee jaar bij ons woont wordt er nu strenger naar hem toe opgetreden dan eerder gebeurde. Een methode om hem te laten bekoelen is bijvoorbeeld om hem buiten op het balkon neer te zetten.
Echter over het algemeen is hij een heel lief kind, hij is intelligent en doet zijn best om goed mee te draaien in onze grote Bird’s Nest familie.

Ronak komt uit Amad Nagar, zo’n 150 kilometer bij ons vandaan, in de zomer van 2013 is hij bij ons komen wonen. Zijn vader is overleden en zijn moeder woont bij haar ouders in. In ieder geval voorlopig woont Ronak bij ons zodat zijn moeder werk kan gaan zoeken en haar eigen leven opbouwen. Via wederzijdse bekenden zijn wij met haar in contact gekomen en is er besloten haar zoon bij ons onder te brengen. Ronak heeft moeite met discipline in zijn jonge leven.

Scroll to Top