Het land India

India is een land wat economisch in de lift zit. Toch profiteert slechts een deel van de bevolking hiervan. Een groot deel van de Indiërs leeft onder de armoedegrens.

De vlag van India wordt de Tiranga genoemd (driekleur in het Hindi). Het saffraan (oranje) symboliseert de moed, het wit de vrede, en het groen voortvarendheid. De charkha stond oorspronkelijk voor Gandhi’s spinnewiel, dat zelfvoorzienendheid symboliseerde.

Klimaat

Er zijn grote klimatologische verschillen in het Indiase subcontinent. Het noordwesten heeft een woestijnachtig klimaat, in het noordoosten is het tropisch vochtig, in de Himalaya gebieden is er een toendra klimaat, in het Ganges gebied is het subtropisch. Het klimaat wordt door de noordoost (januari – maart) en de natte zuidwestelijke (juni – september) moesson bepaald.

Algemene Gegevens

Bevolking: meer dan 1 miljard inwoners

Hoofdstad en inwoners: New Delhi; meer dan 16 miljoen inwoners

Belangrijke steden: Mumbai (Bombay) met circa 18 miljoen inwoners ligt circa 160 kilometer van Pune verwijderd.
Oppervlakte: 3.287.263 km2 (80 x Nederland)

Talen: Hindi, Engels, 14 andere officiële talen;
er worden ruim 200 verschillende talen/regionale dialecten gesproken. In Maharashtra, waar Pune ligt, is de officiële taal Marathi.

Religies: Hindoeisme (82%), Islam (12,1%), Christendom (2,3%), Sikhisme (1,9%), Boeddhisme (0,8%), Jaïnisme (0,4% ) Overige (0,5%)

Geldeenheid: Indiase Rupee

Levensverwachting: 63 jaar

BNP per inwoner: U.S. $ 2.700 (Wat echter zeer ongelijk verdeeld is)

Alfabetisering: circa 50% van de bevolking kan niet lezen en schrijven

Scroll to Top