Kajal

Geboortedatum 1 januari 2009

Update voorjaar 2020

Doordat ze uit een dorp komt had ze een lange gewenningsperiode nodig aan het stadsleven samen met de andere kinderen. Ze was niet eerder naar school geweest maar was hier op grond van haar leeftijd in groep 5 geplaatst. Ondertussen kan ze zowel Marathi als Hindi lezen. Ondanks haar lichamelijke handicap, ze is aan een kant verlamd, gaat het goed met haar gezondheid. Volgens haar grootvader is ze niet met deze handicap geboren maar is het ontstaan door een verkeerde medicatie.

Voorjaar 2018

Kajal is in 2018, samen met haar zus Anjali, bij ons komen wonen. Haar exacte leeftijd is niet bekend. Ze heeft geen ouders en woonde tot voor kort bij haar grootouders. Doordat ze geen geboorte certificaat heeft is het lastig om haar op een school geplaatst te krijgen, maar gelukkig kan ze nu toch naar de Marathi school gaan. Ze komt uit een dorp zo’n 300 kilometer bij de hostel vandaan. We zijn met haar in contact gekomen door middel van de buurvrouw van onze hostel. We hebben heel goed contact met deze mensen en van hun kwam de vraag of zij en haar zus bij ons mogen wonen.
Kajal heeft aan de ene hand veel langere vingers dan aan de andere en is aan de gehele rechtzijde van haar lichaam enigszins verlamd. Ze gaat nu naar fysiotherapie toe, in de hoop dat dit enige verbetering kan brengen.

Scroll to Top