Niyati

Geboortedatum 10 februari 2006

Update februari 2022

Niyati is in 2021 terug gegaan naar haar moeder.

Update voorjaar 2020

Ze vindt het nog steeds erg leuk op school waar ze het goed doet. Ook helpt ze graag mee in de hostel met het verzorgen van de kleine kinderen.
Haar gedrag naar de jongens toe wil nog wel eens ondeugend zijn, dan komt haar voormalige straatgedrag weer naar boven. We proberen dit wat af te remmen omdat we ook naar de buurt toe een goede indruk willen blijven maken.

Voorjaar 2016

Niyati is ondertussen 9 jaar oud en zit in de 4e klas van het Engelstalig onderwijs.
Ze is een vriendelijk en slim kind, ondertussen spreekt ze ook enigszins Engels.
Door een afwijking in haar bloed heeft ze vlekken op haar huid.

Niyati gaat nu naar de English medium school waar ze het erg naar haar zin heeft. Ze is een goede leerling, ze zegt zelf dat ze leren veel leuker vindt dan spelen. Ze houdt erg van dansen.

Haar moeder werkt nog steeds in Mumbai, haar dagelijks werk is daar het koken van voedsel. Gemiddeld eenmaal per maand komt ze Niyati bezoeken, ze blijft hier dan een nacht en kookt een lekkere maaltijd voor de kinderen.

Niyati was zes jaar oud toen ze begin 2012 bij ons kwam wonen. Tot kort daarvoor leefde ze in Nahik, zo’n 200 kilometer vanaf Pune. Toen Niyati drie jaar oud was overleed haar vader, samen met haar moeder bleef ze bij haar grootouders van vaders kant wonen.

Echter toen de vader overleden was wilden de grootouders hun niet langer in huis hebben, ze probeerden hen het huis uit te werken en ze werden zelfs misbruikt. Verschillende malen is Niyati’s moeder naar de politie gegaan maar ook dat haalde niets uit. Op een gegeven moment zijn de grootouders zo ver gegaan dat ze Niyati en haar moeder in een kamer hebben opgesloten zonder eten en drinken. Ook werden ze beiden vreselijk geslagen, op bovenstaande foto kan je de hierdoor ontstane verwondingen nog zien.

Op een onbewaakt  ogenblik heeft Niyati’s moeder kans gezien om samen met haar dochter te ontsnappen. Omdat ze geen geld hadden zijn ze zonder kaartje op een trein gestapt en in Pune terecht gekomen. Hier kwamen ze een pastor (in het Nederlands dominee of voorganger) van een kerk tegen aan wie ze hun hele verhaal verteld hebben. Deze man kende ons werk in Pimpri (voorstad van Pune) en bracht moeder en dochter naar ons toe. Babu heeft haar geadviseerd om weer aangifte te gaan doen bij de politie, echter dit wilde ze niet omdat ze dan wellicht weer met haar schoonouders geconfronteerd zou worden. Ze wilde werk gaan vinden, een nieuw leven beginnen en niet terug naar de oude situatie.

Wij kunnen geen onderdak bieden aan volwassenen maar konden wel plaats maken voor Niyati. Er is werk voor de moeder gevonden in Mumbai (voorheen Bombay), zon 180 kilometer bij Pune vandaan. Voorlopig woont Niyati bij ons in afwachting van de situatie rondom haar moeder. Wanneer de vereniging van moeder en dochter later weer  definitief kan plaatsvinden is nog even afwachten.

Scroll to Top