Riya

Geboortedatum 1 februari 2015


Update mei 2021

8 mei 2021.
Op dit moment zit India midden in de tweede corona golf, dagelijks zijn er honderdduizenden nieuwe besmettingen en duizenden doden te betreuren.
Vandaag is de moeder van Riya en Rohan overleden in het ziekenhuis, oorzaak corona en in het ziekenhuis een gebrek aan medicinale zuurstof. De avond voor haar overlijden had ze nog via whatsapp contact met Vidya gehad. Riya en Rohan zijn uitermate verdrietig en kunnen het nog niet bevatten, ze ontkennen dat hun moeder overleden is en zeggen dat mama in het ziekenhuis ligt en daar straks weer uit zal komen.

Rohan, Riya en hun moeder op 1 februari 2021 – – >

Update voorjaar 2020

Is een ondeugend meisje dat houdt van zingen en dansen. Als ze een liedje één keer gehoord heeft kent ze het. Ze gaat nu nog naar de kleuterschool, in juni 2020 gaat ze naar de English medium school.

Update voorjaar 2018

Riya is in juni 2018 samen met haar broer Rohan bij ons komen wonen. Haar vader is de straatjongen Sonu die begin 2018 overleden is. Hun moeder was toen ongeveer 20 jaar oud en heeft als kind zelf ook in een hostel gewoond. Werken en tegelijkertijd voor twee kleine kinderen zorgen is een moeilijke combinatie, en al helemaal als je dan ook nog geen dak boven je hoofd hebt. Hun moeder werkt nu in een chique schoenenzaak aan MG road in het centrum van Pune. Samen met enkele andere personeelsleden uit deze winkel woont ze in een klein kamertje dat de werkgever voor ze ter beschikking stelt. Ze spaart geld om later haar eigen woonruimte te kunnen gaan huren. Als de kinderen dan ondertussen ook wat ouder zijn, en dus minder zorg nodig hebben, is het plan dat ze weer met haar kinderen herenigd wordt. Riya blijft dus waarschijnlijk niet bij ons wonen totdat ze volwassen is. Ondertussen gaat ze nu naar de Engelstalige kleuterschool die een eindje verderop bij ons in de straat is.

Scroll to Top