Veer

Geboortedatum 9 juni 2012.


Update voorjaar 2020

Hij is een rustig kind dat weinig praat. Het is moeilijk om een relatie met hem op te bouwen. Hij gaat nu nog naar de kleuterschool hier in de straat, in juni 2020 zal hij naar de Marathi highschool gaan.

Voorjaar 2018

Veer is in de zomer van 2017 bij ons komen wonen. Hij was vier jaar oud toen zijn moeder overleed bij de geboorte van een tweede kind. De vader van Veer is alcoholist en daardoor niet in staat om voor hem te zorgen. Aanvankelijk had Veer geen geboorte certificaat, officieel bestond hij dus niet en hij zou bijvoorbeeld nooit naar school kunnen gaan. Nadat Babu aan de vader had uitgelegd welke stappen hij moest ondernemen om alsnog aan een geboortecertificaat te komen is dit uiteindelijk gelukt. Aanvankelijk vond Veer het maar niets om naar school te moeten gaan. Hij liep weg van school of verstopte zijn schooluniform in de hoop dat hij er dan niet meer heen hoefde te gaan. Nadat hij een half jaar bij ons woonde heeft hij zijn plaatsje goed gevonden in de hostel. Hij is een heel intelligent kind en gaat nu dagelijks met veel plezier naar de kleuterklas bij ons in de straat.
.
De onderstaande twee foto’s waar hij kort haar heeft zijn gemaakt vlak nadat Veer bij ons kwam wonen. In India is het namelijk gebruik dat jongens na een sterfgeval in de familie als teken van rouw hun hoofd kaal laten scheren. De foto waarop hij aan het spelen is en weer een flinke bos haar heeft is een half jaar later gemaakt.

Scroll to Top