Komal

Geboortejaar 2004 of 2005. (Exacte datum is onbekend verjaardag wordt gevierd op 1 juni.)


Update voorjaar 2020

Ze wil niet meer naar school toe. Daarom gaat ze straks naailessen volgen zodat ze toch een vaardigheid heeft om economisch zelfstandig te kunnen zijn. Tot een jaar geleden maakte ze vaak ruzie met de andere kinderen, nu is haar gedrag hierin ten goede veranderd. Wel heeft ze moeite met het gehoorzamen van Vidya. Na het vertrek van Ashwini lijkt de relatie tussen haar en Vidya nu beter te worden.

Voorjaar 2016

Komal is ondertussen ongeveer 11 jaar oud en zit in de 7e klas van het Marathi onderwijs.
In de hostel houdt ze zich altijd een beetje op de achtegrond.
Ze heeft geen enkel familielid, daar voelt ze zich vaak verdrietig over.

Komal gaat naar de Marathi school waar ze een goede leerling is.

In de hostel maakt ze veel plezier met de andere kinderen, dit is totaal anders dan in de hostel waar ze voorheen woonde. Daar had ze met niemand een persoonlijke band en was er niemand die haar liefde betoonde. Toen ze hier een keer een ijsje kreeg was dat iets heel bijzonders voor haar. Wat echter nog veel specialer voor haar was is het feit dat ze voor de eerste kerstmis bij ons in de hostel zelf een stel nieuwe kleren mocht uitzoeken. Dit was voor haar een totaal onbekende luxe, nieuwe kleding krijgen die je dan ook nog eens zelf mag uitzoeken! Komal is erg netjes in de hostel, ze houdt er van om kamers en keuken netjes schoon te houden.

Komal woonde tot begin 2012 samen met nog 30 andere kinderen in een weeshuis. Ze is een wees, haar beide ouders zijn dus overleden. Iemand van de leiding van dit weeshuis heeft zich vergrepen aan één van de kinderen. Als gevolg hiervan heeft de Indiase overheid het weeshuis gesloten en moest er nieuw onderdak komen voor alle kinderen. De kinderen zijn verdeeld over andere kindertehuizen en zo is Komal bij ons terecht gekomen. Meer informatie is op dit moment niet over haar bekend.

Scroll to Top